Η γνήσια καρμπονάρα.
Μπαίνεις στο google για να βρεις συνταγή καρμπονάρας και τα χάνεις.Κάθε πικραμένος σεφ έχει και μια συμβουλή...
Με αυτό το Guanciale οι Ιταλοί φτιάχνουν πολλά πιάτα, όχι μόνο μακαρόνια:
Βλέπεις :Καρμπονάρα συνταγή με κρέμα γάλακτος,καρμπονάρα συνταγή χωρίς αυγά,καρμπονάρα Αργυρώ,Αυθεντική Καρμπονάρα Άκης Πετρετζίκης και λογικά τα χάνεις και αρχίζει να σου φεύγει η όρεξη...
Γνήσια λέγεται η καρμπονάρα που δεν έχει κρέμα γάλακτος. Πολλοί σεφ βουλιάζουν στην κρέμα τις μακαρονάδες τους μόνο όταν είναι αποτυχημένες και δεν τρώγονται!
Υλικά
- 400 γραμμάρια σπαγγέτι
- 200 γραμμάρια παρμεζάνα
- 150 γραμμάρια πανσέτα ποιοτική
- 4 κρόκοι αυγού
- 1 αυγό ολόκληρο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράστε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια
- Σε ένα τηγάνι ροδίστε την πανσέτα με το ελαιόλαδο
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αυγά, την παρμεζάνα και το πιπέρι για να πετύχετε μια παχιά κρέμα
- Οταν βράσουν τα μακαρόνια, σουρώστε τα και κρατήστε ένα ποτηράκι υγρό
- Ρίξτε τα μακαρόνια στο τηγάνι με την πανσέτα και μισό ποτηράκι υγρό από το βράσιμο
- Ανακατέψτε, αφήστε τα να αγκαλιαστούν
- Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά
- Ρίξτε την κρέμα και ανακατέψτε καλά
- Σερβίρετε αμέσως, ρίξτε λίγο μαϊντανό και παρμεζάνα από πάνω
Οι Ιταλοί χρησιμοποιούν ένα συγκλονιστικό χοιρινό που λέγεται Guanciale και είναι μάγουλο χοιρινού αποξηραμένο. Κι εσείς, μην πάρετε ψευτο-μπέηκον σε σελοφάν, αγοράστε σε καλό μαγαζί μια αληθινή χοιρινή πανσέτα.
Αυτό είναι χειροποίητο, σπιτικό Guanciale. Aπαράμιλλη Ιταλία!
Σπαγγέτι, τομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο και Guanciale: