28 Νοε 2016

Ο Ερντογάν φτιάχνει στόλο μεταφοράς μεταναστών στην Ευρώπη

Σχέδιο αντιποίνων της Τουρκίας μετά την ρήξη με την Ευρώπη.

Μέχρι πού είναι αποφασισμένος να φτάσει ο Ερντογάν; Οι δηλώσεις του σχετικά με την Λωζάννη μόνο  ανησυχία μπορούν να προκαλούν.Στα παράλια της Τουρκίας έχουν παραταχθεί από τους Τούρκους δεκάδες χιλιάδες μετανάστες με τους οποίους ο πρόεδρος της Τουρκίας απειλεί να κατακλύσει την Ευρώπη ως αντίποινα στην απόφαση του Ευρωπαικού κοινοβουλίου να παγώσει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

Ρίγη στην Ευρώπη προκάλεσε  δήλωση του Ερντογάν :«Εμείς έχουμε 3 εκατομμύρια πρόσφυγες στο έδαφός μας, έχουμε δώσει 15 δισ. και η Ευρώπη δεν έχει υλοποιήσει τις υποσχέσεις της. Αν προχωρήσετε ακόμα περισσότερο με τις αποφάσεις σας, οι συνοριακές πύλες θα ανοίξουν»,απειλώντας πλέον ανοιχτά.
Στην Ελλάδα  έχει βάλει σε συναγερμό τα αρμόδια υπουργεία μια είδηση ότι στα μικρασιατικά παράλια δημιουργείται από τους Τούρκους ολόκληρος στόλος από  βάρκες και πλοιάρια με τα οποία  σκοπεύουν να υλοποιήσουν την απειλή του Τούρκου προέδρου και να στείλουν τις χιλιάδες των μεταναστών στα νησιά μας ! Αν συμβεί αυτό ο  αριθμός των περίπου 3.000 αφίξεων την ημέρα θα είναι και πάλι γεγονός.

Η πιθανότητα να δούμε σύντομα την υλοποίηση αυτού του σεναρίου αυξάνεται από την πληροφορία πως οι χώρες του ΝΑΤΟ ετοιμάζονται να διακόψουν την χρηματοδότηση των συμμαχικών πλοίων που επιτηρούν το Αιγαίο...

Εκτός του Ερντογάν απειλές είχαμε και από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ:«Δέχομαι ότι η διακοπή των σχέσεων με την Ευρώπη θα βλάψει την Τουρκία, αλλά η ζημιά θα είναι πενταπλάσια έως και εξαπλάσια για την Ευρώπη»Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας