7 Δεκ 2016

Οι απεργίες σήμερα και αύριο.

Οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων θα κορυφωθούν με την 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου.
Από  σήμερα  ξεκίνησε η 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ με τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ 

Όπως τονίζει η ΕΣΗΕΑ οι δημοσιογράφοι είναι ανασφάλιστοι από τις 15 Σεπτεμβρίου που καταργήθηκε το αγγελιόσημο, δεν έχουν Ταμείο και δεν έχουν  αποθεματικά. 
Την Πέμπτη στις 11 πμ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει  απεργία και  συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως .
Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθεί ξεχωριστή συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια.
Η  ΓΣΕΒΕΕ ετοιμάζει συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαθμώνος στις 11 πμ με κεντρικό σύνθημα «όχι στην καταστροφή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων»
Τα μέσα μαζικής μεταφοράς
Μετ΄εμποδίων θα μετακινηθεί το επιβατικό κοινό την ημέρα της απεργίας.
-Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ έχουν προκηρύξει στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας και μέχρι τις 9.00 το πρωί και από τις 21.00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Δηλαδή θα κυκλοφορήσουν από τις 9.00 μέχρι τις 21.00 . Με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν την τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, λόγω της συμμετοχής των εργαζόμενων στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.
-Τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ) θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
- Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε νέα 48ωρη απεργία την Τρίτη . Σε συνδυασμό με τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (προς Παρασκευή).
-Προς το παρόν δεν αναμένονται προβλήματα στις πτήσεις καθώς η ΟΣΥΠΑ δεν έχει ανακοινώσει στάση εργασίας.
-Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) θα λάβουν μέρος στην 24ωρη απεργία εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τις απολύσεις των επικουρικών γιατρών, αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου. Οι υγειονομικοί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας
Στην απεργία θα συμμετάσχουν ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ.
Με προβλήματα θα λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες ( εφορίες , ταμεία, σχολεία) εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ
- Οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων ( ΕΚΠΑ) θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 8ης Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας