4 Ιαν 2017

Ζακέτα να πάρεις...Η Αριάδνη προ των πυλών.Μέχρι 20 υπό το μηδέν στη χώρα!

Νέο κύμα ψύχους που έχει το κωδικό όνομα «Αριάδνη» έρχεται από τη Ρωσία και θα πλήξει τη χώρα με βροχέςχιόνια και θερμοκρασίες Σιβηρίας

Περισσότερο θα πληγούν η κεντρική και βόρεια Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη χώρα ο υδράργυρος θα πέσει 10 – 15 βαθμούς.
Από το βράδυ της Πέμπτης θα έχουμε ισχυρές βροχοπτώσεις και θα ακολουθήσουν χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά.Η Παρασκευή θα είναι μάλλον η πιο κρύα ημέρα του φετινού χειμώνα,ενώ το κύμα κακοκαιρίας δεν πρόκειται να υποχωρήσει πριν την ερχόμενη Τρίτη.

Παγοδρόμια Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στην Αττική το θερμόμετρο θα πέσει αρκετά κάτω  από το μηδέν, μέχρι και στους -10 βαθμούς σε Πάρνηθα και Πεντέλη. Στα βόρεια προάστια χιονίσει και το κρύο θα είναι έντονο.ενώ και στο κέντρο της Αθήνας το θερμόμετρο θα πέσει κάτω από το μηδέν. Οι χιονοπτώσεις δεν θα είναι όσες την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά το κρύο θα είναι πολύ πιο έντονο και για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες.
Για δραματική πτώση της θερμοκρασίας τα Θεοφάνεια κάνει λόγο ο διευθυντής του Εργαστηρίου Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), καθηγητής Θεόδωρος Καρακώστας.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είπε πως στη Θεσσαλονίκη ο υδράργυρος θα πέσει στους -8 βαθμούς Κελσίου.
«Μάλιστα, φαίνεται από τα Θεοφάνια και μετά να έχουμε μια πολύ δραματική πτώση της θερμοκρασίας σε αρνητικές τιμές που μπορεί να φτάσουν για τη Θεσσαλονίκη τους -5 με -8 βαθμούς Κελσίου για τις επόμενες μέρες μέχρι και την 8η Ιανουαρίου», επισημαίνει ο κ. Καρακώστας.
Σε ό,τι αφορά τις θερμοκρασίες αυτές θα κινηθούν σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στις περισσότερες περιοχές ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο υδράργυρος δεν θα ανέβει πάνω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου, ενώ θα υπάρξουν και περιοχές κυρίως της βόρειας Ελλάδας όπου το θερμόμετρο θα δείξει ακόμα και -20 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας