7 Φεβ 2017

Πάνω από 2 εκατομμύρια Βούλγαροι ζουν με λιγότερα από 150 ευρώ τον μήνα

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία έρευνας που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 στην γειτονική χώρα για λογαριασμό των βουλγαρικών συνδικάτων!
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα στην Σόφια ο πρόεδρος της Πλάμεν Ντιμιτρόφ πάνω από 2 εκατομμύρια βούλγαροι πολίτες ζούσαν τον Δεκέμβριο με έσοδα λιγότερα από 150 ευρώ τον μήνα.

Με 150-282 ευρώ τον μήνα ζούσαν περίπου 3,5 εκατομμύρια βούλγαροι ενώ οι ...προνομιούχοι που είχαν έσοδα περισσότερα από 282 ευρώ τον μήνα ήταν μόλις 1,6 εκατομμύρια.

Η μελέτη έδειξε ότι το εισοδημα που απαιτείται για μια τετραμελή οικογένεια ώστε να έχει ένα αξιοπρεπές-και όχι πλούσιο-επίπεδο διαβίωσης είναι 1125 ευρώ το μήνα και το 77% των βούλγαρων έχουν οικογενειακό εισόδημα κάτω από το επίπεδο αυτό.

Εξίσου σοκαριστικά είναι τα στοιχεία και για το επίπεδο διαβίωσης των συνταξιούχων στη Βουλγαρία!

Το 40% των συνταξιούχων ζουν με σύνταξη κάτω από 100 ευρώ με το κατώτατο επίπεδο φτώχειας να διαμορφώνεται στα 150 ευρώ ανά μήνα και ενάμιση εκατομμύριο βούλγαρους συνταξιούχους να κινούνται κάτω και γύρω από αυτό το όριο!

Η αύξηση των συντάξεων και των μισθών έχει μπει στην προεκλογική αντιπαράθεση με τον κεντροδεξιό συνασπισμό του Μπορίσοφ να υπόσχεται κατώτατη σύνταξη στα 150 ευρώ κάτι που από οικονομολόγους θεωρείτε μη εφαρμόσιμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας