3 Φεβ 2017

Ποιο Είναι το «Μαγικό» Υλικό που Βάζει ο Άκης Πετρετζίκης στη Φασολάδα του;

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή παρακάτω!

Συστατικά

⦁    1/2 κιλό φασόλια λευκά μέτρια
⦁    1 κοφτή κ.γ. αλάτι
⦁    2 κλ. σέλερι
⦁    3 καρότα
⦁    1 κρεμμύδι μεγάλο ή 2 μικρά
⦁    5 σκ. σκόρδο
⦁    2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
⦁    1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
⦁    3 φύλλα δάφνης
⦁    2 κλ. δενδρολίβανο
⦁    1 κύβο ζωμό λαχανικών
⦁    1 κόκκινο μήλο
⦁    2 λίτρα νερό

Για το σερβίρισμα

⦁    μπούκοβο
⦁    ελαιόλαδο
⦁    αλάτι
⦁    πιπέρι
⦁    φέτα
⦁    αντζούγιες
⦁    ελιές
⦁    θυμάρι


Μέθοδος Εκτέλεσης

⦁    Βάζουμε τα φασόλια μας σε ένα μπολ και το γεμίζουμε με νερό, τόσο ώστε να τα καλύψει.
⦁    Ρίχνουμε 1 κοφτή κ.γ. αλάτι, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσουν για 8-12 ώρες.
⦁    Στην συνέχεια, σουρώνουμε , τα πλένουμε με πολύ κρύο νερό για να καθαρίσουν πολύ καλά, τα στραγγίζουμε ξανά και τα αφήνουμε στην άκρη.
⦁    Κόβουμε το σέλερι σε μεγάλα κομμάτια 1-2 εκ. και τα καρότα σε ροδέλες 1-2 εκ..
⦁    Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι μας και λεπτοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδου.
⦁    Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά (δεν θέλουμε να κάψει), ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και τα λαχανικά μας.
⦁    Σοτάρουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας, ανακατεύοντας ελαφρά αν ά τακτά χρονικά διαστήματα.
⦁    Στην συνέχεια, αφού έχουν εξατμιστεί όλα τα υγρά από τα λαχανικά και έχουν μαλακώσει, ρίχνουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας το φαγητό μας.

⦁    Προσθέτουμε στη συνέχεια τα φασόλια, τα φύλλα δάφνης, το δεντρολίβανο, τον κύβο και ένα ολόκληρο μήλο. Βάζοντας το ολόκληρο μήλο μέσα στην κατσαρόλα μας δένει καλύτερα η σάλτσα μας. Θα το αφαιρέσουμε μόλις μαγειρευτεί το φαγητό μας.
⦁    Ρίχνουμε το νερό και καπακώνουμε την κατσαρόλα μας.
⦁    Σιγοβράζουμε την φασολάδα μας για 1 με 1 ½ ώρα.
⦁    Ελέγχουμε που και που μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό που καλό είναι να είναι βραστό ώστε να μην διακοπεί ο βρασμός του φαγητού μας.
⦁    Δέκα λεπτά πριν βγάλουμε από την φωτιά ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο φαγητό μας και καπακώνουμε πάλι την κατσαρόλα μας.
⦁    Όταν είναι έτοιμη, αφαιρούμε από την φωτιά, βγάζουμε το μήλο από την κατσαρόλα (δεν το χρειαζόμαστε μπορούμε να το πετάξουμε).
⦁    Σερβίρουμε τη σούπα πασπαλίζοντας με λίγο μπούκοβο, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε Συνοδεύουμε με φέτα, αντζούγιες, ελιές, θυμάρι και ελαιόλαδο.

Πηγή: akispetretzikis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας