Ποιο Είναι το «Μαγικό» Υλικό που Βάζει ο Άκης Πετρετζίκης στη Φασολάδα του;
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή παρακάτω!
Συστατικά
⦁ 1/2 κιλό φασόλια λευκά μέτρια
⦁ 1 κοφτή κ.γ. αλάτι
⦁ 2 κλ. σέλερι
⦁ 3 καρότα
⦁ 1 κρεμμύδι μεγάλο ή 2 μικρά
⦁ 5 σκ. σκόρδο
⦁ 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
⦁ 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
⦁ 3 φύλλα δάφνης
⦁ 2 κλ. δενδρολίβανο
⦁ 1 κύβο ζωμό λαχανικών
⦁ 1 κόκκινο μήλο
⦁ 2 λίτρα νερό
Για το σερβίρισμα
⦁ μπούκοβο
⦁ ελαιόλαδο
⦁ αλάτι
⦁ πιπέρι
⦁ φέτα
⦁ αντζούγιες
⦁ ελιές
⦁ θυμάρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
⦁ Βάζουμε τα φασόλια μας σε ένα μπολ και το γεμίζουμε με νερό, τόσο ώστε να τα καλύψει.
⦁ Ρίχνουμε 1 κοφτή κ.γ. αλάτι, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσουν για 8-12 ώρες.
⦁ Στην συνέχεια, σουρώνουμε , τα πλένουμε με πολύ κρύο νερό για να καθαρίσουν πολύ καλά, τα στραγγίζουμε ξανά και τα αφήνουμε στην άκρη.
⦁ Κόβουμε το σέλερι σε μεγάλα κομμάτια 1-2 εκ. και τα καρότα σε ροδέλες 1-2 εκ..
⦁ Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι μας και λεπτοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδου.
⦁ Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά (δεν θέλουμε να κάψει), ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και τα λαχανικά μας.
⦁ Σοτάρουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας, ανακατεύοντας ελαφρά αν ά τακτά χρονικά διαστήματα.
⦁ Στην συνέχεια, αφού έχουν εξατμιστεί όλα τα υγρά από τα λαχανικά και έχουν μαλακώσει, ρίχνουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας το φαγητό μας.
⦁ Προσθέτουμε στη συνέχεια τα φασόλια, τα φύλλα δάφνης, το δεντρολίβανο, τον κύβο και ένα ολόκληρο μήλο. Βάζοντας το ολόκληρο μήλο μέσα στην κατσαρόλα μας δένει καλύτερα η σάλτσα μας. Θα το αφαιρέσουμε μόλις μαγειρευτεί το φαγητό μας.
⦁ Ρίχνουμε το νερό και καπακώνουμε την κατσαρόλα μας.
⦁ Σιγοβράζουμε την φασολάδα μας για 1 με 1 ½ ώρα.
⦁ Ελέγχουμε που και που μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό που καλό είναι να είναι βραστό ώστε να μην διακοπεί ο βρασμός του φαγητού μας.
⦁ Δέκα λεπτά πριν βγάλουμε από την φωτιά ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο φαγητό μας και καπακώνουμε πάλι την κατσαρόλα μας.
⦁ Όταν είναι έτοιμη, αφαιρούμε από την φωτιά, βγάζουμε το μήλο από την κατσαρόλα (δεν το χρειαζόμαστε μπορούμε να το πετάξουμε).
⦁ Σερβίρουμε τη σούπα πασπαλίζοντας με λίγο μπούκοβο, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε Συνοδεύουμε με φέτα, αντζούγιες, ελιές, θυμάρι και ελαιόλαδο.
Πηγή: akispetretzikis.com
