Αιμίλιος Χειλάκης: Στη μικρή οθόνη μετά από 10ετη απουσία
Αιμίλιος Χειλάκης Θέατρο - σινεμά - τηλεόραση, με αυτή τη σειρά...Ο διάδοχος του Μάνου Βόσκαρη στις Άγριες Μέλισσες μιλάει για όλα.
Ο Αιμίλιος Χειλάκης γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 1970 στην Αθήνα. Η πλούσια καριέρα του σε τηλεόραση, σινεμά και στο θέατρο συνεχίζεται με την συμμετοχή του στον 3ο κύκλο της τηλεοπτικής σειράς Άγριες Μέλισσες, όπου θα ενσαρκώσει τον ρόλο του κακού Εθνικιστή ακροδεξιού Ακύλα Μεγαρίτη.
Πήρα την απόφαση να επιστρέψω στην τηλεόραση γιατί μπαίνω σε κάτι πολύ ωραίο. Θα κάνω έναν παρακρατικό, έναν εργολάβο της Χούντας. Υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, έχουν μπει στη Βουλή πριν από 10 χρόνια. Δεν θα κάνω τον κακό που θα είναι ο μπαμπούλας, θα είναι ένας κακός που θα γεννήσει ερωτήσεις γιατί αυτός ο άνθρωπος είναι έτσι».Άγριες Μέλισσες 3ς κύκλος... Θα δούμε τον Ακύλα Μεγαρίτη, έναν άνθρωπο που θεωρεί τον κομμουνισμό υπεύθυνο για όλα τα δεινά αυτού του κόσμου... Ο τελευταίος τηλεοπτικός ρόλος του ήταν στη σειρά ''Το νησί'' πριν μια ολόκληρη δεκαετία.
Βαριέμαι την κάμερα γιατί είναι άλλη υποκριτική. Ξέρεις τι είναι να κάνεις δέκα ώρες γύρισμα για 3-4 λεπτά; είχε πει πριν πολλά χρόνια.
Οι καιροί όμως αλλάζουν, η πανδημία έκλεισε τα θέατρα και προφανώς ανάγκασε πολλούς ηθοποιούς να βάλουν νερό στο κρασί τους ...
Αιμίλιος Χειλάκης - Οικογένεια
Ο Αιμίλιος Χειλάκης είναι μοναχοπαίδι. Ο ηθοποιός δεν αφήνει να εκτεθεί η προσωπική του ζωή στη δημοσιότητα. Λίγες μόνον οικογενειακές φωτογραφίες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.Αιμίλιος Χειλάκης - Σχέσεις και Γάμος
Για αρκετά χρόνια ο Αιμίλιος ήταν σε σχέση με την ηθοποιό, Βάνα Πεφάνη. Μετά τον χωρισμό τους ακολούθησε ο κεραυνοβόλος έpωτας με την επίσης ηθοποιό Αθηνά Μαξίμου το 2004, την οποία παντρέυτηκε 2 χρόνια μετά. Λέγεται πως ο Αιμίλιος έκανε πρόταση γάμου με sms και ενώ βρισκόταν στην Αμερική...Κουμπάρα ήταν η σεναριογράφος Μιρέλλα Παπαοικονόμου. Από τη σειρά της κουμπάρας του Η ζωή που δεν έζησα έγινε εξάλλου γνωστός στον Έλληνα τηλεθεατή....
Σε συνεντεύξεις του ο Αιμίλιος Χειλάκης αναφέρθηκε στις αποτυχημένες προσπάθειες που έκαναν με τη σύζυγο του να αποκτήσουν παιδί. Πήραν την απόφαση να σταματήσουν την διαδικασία αυτή, όταν θεώρησσν ότι έβαζε σε κίνδυνο την ψυχοσωματική τους υγεία.
«Δεν είμαι κατά των εξωσωματικών, αλλά γνωρίζω γυναίκες που έχουν κάνει 12 προσπάθειες κι έχουν “οργώσει” το σύστημα τους, ή κάνουν παιδί με εξωσωματική στα 49 τους και λέω “γιατί σκέφτεσαι μόνο τον εαυτό σου; Το παιδάκι που θα είναι 10 χρονών κι ενδεχομένως εσύ πάθεις καρκίνο, έχεις σκεφτεί που θα το αφήσεις;”. Πραγματικά αναρωτιέμαι! Τόσο μεγάλος εγωισμός; Ότι, δηλαδή, η ζωή δε θα προχωρήσει αν εσύ δεν αφήσεις κάτι πίσω σου;»
Αιμίλιος Χειλάκης -Προβλήματα υγείας
Το 2012 αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας το οποίο ξεπέρασε. Κυκλοφόρησαν φήμες πως είχε καρκίνο όμως ο Αιμίλιος ήταν σαφής:Δεν ήταν καρκίνος, ήταν ένας καλοήθης όγκος στη βάση του κρανίου. Εγώ βρέθηκα ξαφνικά με "καρκίνο στον εγκέφαλο" Στα 41 μου χρόνια έκανα μια πάρα πολύ σοβαρή εγχείρηση, είχα έναν όγκο στη βάση του κρανίου. Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2012 παθαίνω διπλωπία, ο οφθαλμίατρος μου είπε "τρέξε τώρα στον νευροχειρουργό"». Αυτή η περιπέτεια υγείας συνέβη τον Γενάρη του 2012. Είναι κάτι παλιό, το οποίο έχω αφήσει πίσω μου. Το αποκάλυψα στο πλαίσιο μιας συνέντευξης που έδωσα σε μια στήλη των "Νέων" που λεγόταν "Αυτή ήταν η σωτηρία μου". Η δική μου σωτηρία ήταν ο γιατρός μου, ο Χρήστος Γεωργάλας, που ο άνθρωπος ήρθε από το εξωτερικό για να με χειρουργήσει και δεν πληρώθηκε καν Έχω περάσει περιπέτειες υγείας 4-5 φορές, έχει πει ο Αιμίλος Χειλάκης. Έγινε γνωστή η μία επειδή ευχαρίστησα τον γιατρό μου
Αιμίλιος Χειλάκης: Ένας Άθεος στο Διαφάνι
Ο νέος κακός της σειράς Άγριες Μέλισσες είναι εκ πεποιθήσεως άθεος...Σε συνέντευξη του το 2019 και στην ερώτηση αν όντως είναι απάντησε :Ναι. Ούτε αγνωστικιστής είμαι. Δεν έβρισκα κανένα λόγο να υπάρχει Θεός. Τόσο απλό. Δεν υπάρχει λόγος. Δεν υπάρχει Θεός γιατί δεν έχω την ανάγκη.Στην ερώτηση ''Δεν βρεθήκατε σε κάποια φάση της ζωής σας που να πείτε: Θεέ μου βοήθησέ με;'' μεταξύ άλλων είπε:
Μη μπερδεύεσαι με τη συνήθεια του λόγου, με το πώς έχουμε μάθει να μιλάμε μέσα από τις εκφράσεις μας. Δεν έχουμε την ανάγκη του Θεού. Αντίθετα έχουμε την ανάγκη να καταλάβουμε ότι εμείς πρέπει να είμαστε μέρη του τυχαίου και να ονομάσεις Θεό το τυχαίο. Δεν είναι τυχαίο ο Θεός, δεν είναι παρεμβατικός, δεν έχει να κάνει με κάποιον ο οποίος θα σε πάει σε μία κόλαση ή σε έναν παράδεισο. Αν εσύ μπορείς να είσαι το κοινωνικό ον που πρέπει να είσαι, να μη δυσκολεύεις τον πλησίον, να τον αγαπάς, εκεί δεν χρειάζεσαι Θεό για να το κάνεις.